IMG_8951-scaled

Interview met Eric Schouten – Gallas van Broeke Steigerbouw Utrecht inzake de overname van zijn bedrijf door Armonta uit Vianen

07-07-2021

Broeke Steigerbouw, een begrip in Utrecht e.o. en nu eigendom van Armonta uit Vianen.

Het bedrijf verkopen waarvan je ruim 20 jaar lang eigenaar bent geweest is geen eenvoudige opgave. Daar gaat ruim (na)denkwerk aan vooraf, want hoe pak je het goed aan? Voor het bedrijf, voor opdrachtgevers, voor de overname partner, voor jezelf maar vooral voor de medewerkers. Want dat is voor Eric Schouten – Gallas, voormalig eigenaar van Broeke Steigerbouw het allerbelangrijkste.

Eric voelt zich heerlijk in zijn nieuwe rol als adviseur en projectleider. Een andere rol die hij als voormalig eigenaar had, dat spreekt voor zich. Hij is en blijft na de overname door Armonta uit Vianen van zijn bedrijf zeer betrokken. "En dat voelt heel goed" geeft Eric aan als we rustig samen een kop koffie drinken in het pand van Broeke Steigerbouw aan de Atoomweg in Utrecht.

"Wat was voor jou de hoofdreden om jouw bedrijf te verkopen?" vragen we aan Eric. "Ik heb het bedrijf ruim 20 jaar gerund en ik vond het wel genoeg geweest. Ik ben bij Henk Broeke gaan werken in 1990 en heb het bedrijf van Henk in 2000 kunnen overnemen. Gaandeweg heb ik steeds geroepen dat ik dit tot mijn 55e wil blijven doen en daarna is het tijd voor andere leuke dingen in het leven. Maar voorlopig blijf ik echt nog wel aan het bedrijf verbonden," geeft Eric stellig aan. "Ik ken heel veel mensen in deze wereld, het netwerk is gigantisch en dat geeft mij de mogelijkheid om langzaam stapjes terug te doen, en het netwerk stapsgewijs over te dragen."

Na een gedegen verlopen overnameproces is gekozen voor overname door Armonta uit Vianen. "Waarom deze overnamekandidaat en niet één van de andere gegadigden?" vragen wij aan Eric. "Met Armonta hadden en hebben wij een bestaande relatie van 20-25 jaar. Over en weer doen wij al vele jaren zaken met elkaar. Het is een type bedrijf dat heel goed bij ons past. De karakters van onze bedrijven komen overeen. Heel belangrijk voor mij was ook dat mijn personeel Armonta als bedrijf en collega al kent en dus niet van de één op de andere manier geconfronteerd worden met een overname bedrijf dat ze helemaal niet kennen."

"Het mooie is," geeft Eric aan, "we zijn eigenlijk nog steeds ons eigen bedrijf, en geleidelijk komen we naar elkaar toe. Letterlijk aan het eind van dit jaar, als we gaan verhuizen met ons bedrijf naar de locatie van Armonta in Vianen. Die geleidelijkheid is ook ontzettend belangrijk voor onze mensen," benadrukt Eric. "Langzaam maar zeker worden onze mensen onderdeel van de nieuwe situatie en blijven ze ook aan boord. Op die manier houden we onze kwaliteit vast en kunnen we het bedrijf alleen maar versterken en groter maken. Er zijn dan ook voldoende doorgroeimogelijkheden voor mijn mensen. En dat is voor mij zeker zo belangrijk."

"Broeke is er trots op dat ze een mooie en vast klantenkring heeft. Daar is ook jarenlang hard aan gewerkt," geeft de voormalig eigenaar trots aan. "De volgende stap, samen met Armonta, is verder professionaliseren. De werkprocessen en de wijze van werken is bij Armonta verder ontwikkeld. Ook qua automatisering is onze overname partner een paar stappen verder dan wij. Daar kunnen we dus fantastisch bij aanhaken en dat verbetert direct alles zowel intern als extern. Daarnaast gaan we ook aan de slag met ISO-normering. Ook dat geeft een positieve impuls aan de kwaliteit die we nu al leveren."

Voor Eric zelf brengt de overname vooral rust. "Rust en iets meer vrije tijd, hoewel ik dus echt wel voorlopig betrokken blijft bij het bedrijf. Ik ben geen 9 tot half 5 man," geeft Eric met een glimlach aan, "dus zolang ik er ben, blijf ik 100% betrokken. Maar langzaam gaan afbouwen in dagen en zaken overdragen is ook een prettig vooruitzicht. Ik moet het roer langzaam loslaten. Dat lukt steeds beter omdat ik heel duidelijk zie dat anderen om mij heen alles heel goed oppakken én voortzetten. Dat geeft heel veel vertrouwen in de toekomst en de continuïteit van ons bedrijf en heel belangrijk de continuïteit van werkgelegenheid voor al mijn mensen van dit mooie Utrechtse bedrijf."

Deel dit bericht via