Armonta-5_DSC2822-scaled

Fraai project van Broeke Steigerbouw bij het Mauritshuis in Den Haag

15-07-2021

Steigers bouwen zit de mannen van Broeke Steigerbouw in het bloed. Tot zover niet zo veel spannends dus. Broeke Steigerbouw komt met haar steigers op vele locaties. Soms ook bij de meest fraaie gebouwen van ons land, bijvoorbeeld het Mauritshuis in Den Haag.

Het bijzondere aan dit project is dat alleen het gedeelte aan de kant van de Hofvijver wordt voorzien van steigers. De steigers die in het water staan zijn voorzien van zogenoemde "inklimbeveiliging". Waarom? Zodat niemand vanaf een bootje in de Hofvijver in de steiger kan klimmen. Dit omdat het Torentje van de minister-president dan wel erg binnen handbereik komt. Veiligheid voor alles uiteraard!

Voor Broeke Steigerbouw een mooie en speciale klus omdat Broeke voor het eerst werkt met het H-Frame systeem van de collega's van Armonta uit Vianen. Het Armonta H-Frame is zeer geschikt voor dit Mauritshuis-project in Den Haag.

Het H-frame systeem is voorzien van stalen roostervloeren (300kg m2) voor optimale grip op de vloer en is toch voldoende licht op de werkplek. Door het speciale ontwerp van de steiger behoren onveilige situaties tijdens het monteren tot het verleden. "Dat maakt het werken met dit systeem voor ons heel plezierig" geeft Bart aan.

"De gebouwde steiger is neergezet in samenwerking met de collega's van Armonta. Een mooie samenwerking tussen Broeke en Armonta op een locatie waar op dit moment dagelijks veel gebeurt," lacht Bart, "Het is niet voor niets het middelpunt van de landelijke politiek waar we als Broeke middenin staan met onze steigers!"

Deel dit bericht via