Broeke Steigerbouw project Oudegracht 2

Unieke wijze van transport voorkomt verkeersdrama in de binnenstad van Utrecht.

08-09-2023

Er zijn soms projecten waarbij ‘out of the box’ denken noodzakelijk is. Zeker in de (krappe) binnenstad van Utrecht. Het project aan de Oudegracht op nummer 312 is zo’n project!

Broeke Steigerbouw project Oudegracht 3

In verband met de aslast en lengtebeperkingen in de binnenstad van Utrecht, moet normaal gesproken al ons materieel met Iveco’s aangevoerd worden. Voor een project van deze omvang zijn er al snel ongeveer 25 Iveco’s nodig voor het aanvoeren van het steigermaterieel.

Door de drukte op de Oudegracht met onder andere fietsers, voetgangers en automobilisten, is het onmogelijk om op een veilige en werkbare manier ons materieel aan te voeren via Iveco’s.

Onze oplossing om een transportsteiger over de Oudegracht te monteren in combinatie met het aanvoeren van ons materieel met dekschuiten, is hierin een veilige, productieve en duurzame oplossing gebleken.

De opdrachtgever zal ook hun materialen aanvoeren via een dekschuit die vervolgens met een bouwlift omhoog gebracht kunnen worden. Zo is er door Broeke Steigerbouw een unieke oplossing gerealiseerd waardoor de Oudegracht minimaal belast en er veilig aangevoerd kan worden.

Wij willen de gemeente Utrecht nadrukkelijk bedanken voor het meedenken en uitvoeren van het transport via het water.

Broeke Steigerbouw denkt in het voortraject van uw project graag met u mee.

Deel dit bericht via